Kadının Toplumdaki Değişen Rolü

Binlerce yıllık baskıdan sonra, Dünyanın bir çok ülkesindeki kadınlar toplumun her alanında kilit pozisyonlardalar. Zamanımızda kadınların meteorik yükselişinin kökü nedir ve bu insan toplumunu nereye götürür?

Sürekli gelişen insan arzusu, erkeklerin ve kadınların aynı şekilde gelişmesini sağlar. Geçtiğimiz 30 yıl boyunca kadınların isteklerinde göze çarpan bir değişikliğe tanık olduk. Kadınlar, ev yönetimi ve çocuk bakımı ile ilgili gittikçe daha az yer almak istiyor ve toplumun diğer alanlarına katılımlarını giderek daha fazla genişletiyorlar.

Kadının karakteri çok daha sorumlu, istikrarlı ve tutarlı. Birçok değişikliği absorbe edebiliyor ve uzun vadeli zorluklarla baş edebiliyor. Öte yandan, kısa vadeli hamlelerde bir erkek, kadından daha başarılı olabiliyor.

Kadın, çok sayıda görevi yerine getirebilme ve başarılı bir şekilde yürütme yeteneğine sahiptir. Fakat bir erkek, dar bir hedefe yönelik süreçlerde daha başarılıdır.

Erkekler ve kadınlar, yaşamdaki başarısızlığa karşı tutumlarında da farklıdır. Örnek verirsek, bir erkek demir kadar güçlü olabilir, yine de bir darbe onu kırabilir. Kadın esnektir, bükülmesi daha kolaydır ve esnek bir ağaç dalı gibi kırılması daha zordur. Birbirlerinin niteliklerinin karşılıklı olarak tamamlanması, yeni dönemde sağlıklı bir toplum inşa etmenin anahtarıdır.

Kadınların toplumun liderliğine ve insan yaşamının diğer sistemlerine entegrasyonu gerekli hale geliyor. Anne özellikleri, kişisel evden küresel eve doğru genişlemektedir. Kadın doğası, destekleyici ve kucaklayıcı bir ortam yaratma isteği toplumda insanlar arasında bağ kurmanın sağlıklı ve uygun koşullarını yaratmada ifade edilecektir.